Ha van öt perced, akkor lesz home made mogyivajad is! Ergo, nincs kifogás!🤓
Én pörkölt/sótlan mogyoróból szoktam készíteni, kb 400-500g-ból.
A legszükségesebb eszköz még hozzá egy erős késes aprító, amibe belezúdítod a mogyikat, és vársz türelmesen kb 3-5 percet amíg először darabos, (ilyenkor fogsz kétségbe esni) aztán elkezd krémesedni… ekkor rá szoktam segíteni egy kis mogyoróolajjal vagy avokádó olajjal vagy sima kókuszolaj is megteszi.
Ha kicsit extráznád mehet bele juharszirup, így kap egy “karamellás” állagot…huuu
És egy kis vanilia aroma is jót tesz neki.
Szóval megcsinálod?!
-Mártogasd snack-ként banánnal, almaszeletekkel,
-Használd süteményekbe extraként,
-Öntsd rá: fagyira, palacsinta, gofri vagy brownie tetejére
-Töltsd meg: töltelékként használd töltött süteményekhez, szendvicsekhez (Mogyivaj és lekvár😋)
-Keverd össze: zabpehelybe, smoothie-ba!
💡A mogyoróvaj mértékkel fogyasztva egészséges, fehérjetartalma jelentős,
magas energia- és zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni!
Heti 2-4 alkalommal egy-két evőkanál mennyiség ajánlott.
Rostjai segítik a salakanyagok kiürülését és az emésztőrendszer megfelelő működését.
Energiában gazdag, számos tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint és antioxidánst tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az optimális egészségi állapot eléréséhez és fenntartásához.
Ásványi anyagai közül kiemelkedik a réz, mangán, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén.
Gazdag E-vitaminban, amely szintén erőteljes antioxidáns, támogatja az immunrendszer védőfunkcióját, csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a seb gyógyulását, védi a vörösvértesteket a károsodástól.
