Pont két éve ezen a napon, 20 fokban, épp Marokkóban ittuk ezt a szuper menta teát, azóta se ittam olyan finomat, aromásat, mint amilyen ez volt.
Marokkó híres a teáiról, a vendégszeretet és a kultúra részévé vált.
Ráadásul szuper egészséges, tisztító hatással is bír.
Megpróbálkoztam az itthoni elkészítésével, nyomokban Marokkói hangulatot tartalmaz🕌🤩
-Kb.fél liter víz
-Zöld tea (szálas 3tk, vagy por/ filter)
-1 csokor bors/fodor menta
-1 csipet eukaliptusz kristály (elhagyható de nagyon ajánlott)
-Cukorral/nádcukorral a legautentikusabb…nem spóroltak vele, maradjunk annyiban 😅
A vizet felforraljuk,
majd leöntjük a zöldteát (úgy tartják, hogy az első teavizet le kell önteni, ezáltal nem lesz keserű) tehát felöntjük újra forrásban lévő vízzel és a mentát is bele tesszük.
A cukrot nem keveréssel, hanem öntéssel keverik össze a teában.
Tehát az edényből a pohárba oda vissza 2-3-szor öntjük, minél magasabbról öntjük a teát a poharakba, annál jobb lesz a végeredmény, ha a teteje kicsit habossá válik akkor tudjuk, hogy tökéletes teánk lett.
A tea-szertartás hasonló egy különleges rituáléhoz, nagyon komolyan veszik, minden mozdulat és időzítés rengeteget számít a tea aromájának.
A marokkói teát kis pohárból, többször újratöltve, s a tea ízének megismerése érdekében kis kortyokban isszák.
