Esetleg használod is?!🤩
Superfoodnak emlegetik, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír:
🌱A sörélesztőnek magas a fehérjetartalma, megtalálható benne az összes esszenciális aminosav, ezek a fehérjék azon építőkövei, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért más forrásból kell pótolni.
🌱Nagyon gazdag nukleinsavakban, amelyek segítik a fehérjék felszívódását.
🌱A sörélesztő a B-vitaminok teljes családját tartalmazza, ami számos szempontból fontos, de különösen az agy egészségéért. A folsav például az agy gyermekkori fejlődésében játszik szerepel.
🌱Nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ráadásul olyan formában,
hogy a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket.
🌱Erősíti immunrendszerünket.
🌱Jótékony hatással van az idegrendszerre.
🌱Segíti az emésztést valamint a máj működését és hozzájárul
a méregtelenítéshez.
🌱A sörélesztő erősíti a szöveteket és az izmokat is.
🌱Szebbé és egészségesebbé teszi a hajszálakat és rugalmasabbá a bőrt.
🌱Krómtartalma segít csökkenti az inzulinigényt, mivel hatékonyabbá teszi
az inzulin-felhasználást.
🌱Erősíti a látást.
🌱Megakadályozza a migrén kialakulását.
🌱Elérhető GM változatban is.
Mire használom?
Tökéletesen használható azokhoz az ételekhez, ahol sajtos ízre van szükségünk. Pl. Vegán parmezán… abbahagyhatatlan, olyan finom 😀
Rögtön írom a szuperegyszerű parmezán receptet is:
3 ek napraforgómag
7 ek sörélesztőpehely
1 mk tiszta só
1 mk bio fokhagymagranulátum
Aprítóban pár mp alatt egyneművé daráljuk és már kész is a kamu parmezán!🧀
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, egytálételekhez, levesekhez is. Több táplálkozástudományi szakember tanácsolja azt, hogy a sörélesztőt mindennapi táplálkozásunk részévé tegyük!