Bölcs ősi indiai mondás. -na jó nem, csak most találtam ki.
Hogy honnan a név? Egyensúly. Ez a buddhizmus egyik tanítása is, és a tálakat is ez jellemzi mint külsűleg mint tartalmilag. Tökéletes összeállítás, minden tápanyag egy tálban.
Hogy hogyan készítsd el?
Legkönnyebb, ha szétnézel a konyhában és a kéznél levő alapanyagokból dolgozol. Így semmi nem vész kárba. Formáld kedved, ízlésed szerint, ahogy jól esik.
Saláta/zöldség: nyers bébispenót, rukkola, pak choi, madársaláta, római saláta, répa, jégsaláta stb. Ha párolsz egy kis spenótot/ brokkolit/ fodros kelt az is szuper döntés!
Fehérjeforrás: csicseriborsó, lencse, zöldborsó, mungóbab, tofu stb, ez teszi igazán táplálóvá az ételünk.
Teljes értékű gabona: quinoa, bulgur, barnarizs, kuszkusz, jázminrizs
Szénhidrát: édesburgonya, sütőtök
“Jó” zsír: pár szelet avokádó vagy olajos magvak (pl kesu, földimogyoró). Ezek “jó”, azaz telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, így kifejezetten egészségesek.Dressing: szójaszósz, tahini, vegán majonéz, földimogyoró-szósz stbstb…
Extra, ha van otthon csírád vagy mikro-zöldséged azt se hagyd ki a tálból! Szuper vitaminforrás!pár csepp lenmagolaj/dióolaj
Színes, egészséges, vitamindús, tápanyagdús.
Kell ennél több?!
Tipp: készíts nagyobb adagot, így másnap csak össze kell raknod az alapanyagokat és kész is az ebéded!#vegan #buddhabowl #buddhatál #govegan #eatveggies
